Artisan2020-12-07T08:08:24+01:00

ARTISAN,EEN PHALAENOPSISKWEKERIJ
DIE VOOR VAKWERK EN KWALITEIT STAAT

Het bedrijf – De naam van kwekerij Artisan – handmade orchids – staat voor ambacht en benadrukt het verfijnde vakwerk van onze mensen. Sinds 2006 wordt er bij ons, in het glastuingebied ‘de Bommelerwaard’ in Nieuwaal, op 2,5 hectare Phalaenopsis geteeld. Een product dat we ‘in de vingers hebben’! Artisan staat bekend om de eigentijdse bedrijfsvoering, een creatief assortiment en duurzame teelt, wat terug te zien is in de ambachtelijke uitstraling van onze producten.

Artisan onderscheidt zich in superieure kwaliteit orchidee.Een Phalaenopsis met veel takken en bloemen in compact formaat. Maar ook streeft Artisan naar een onverwoestbaar product, een orchidee met extra lange bloeiperiode, waar de betere bloemist of tuincentra op hun beurt zich mee kunnen onderscheiden. Met een assortiment bestaande uit circa 40 verschillende soorten en een breed scala aan kleuren, bieden we ruime keuze voor onze klanten. In deze wereld van automatisering leggen we de lat voor persoonlijke service hoog.

Meer willen weten? We staan graag voor u klaar voor alle vragen over ons bedrijf en producten, maar denken daarnaast ook graag mee over alle product- en aflevermogelijkheden en onze voorzieningen.

Artisan ambachtslieden

Vakwerk. Dat is wat alle personen bij Artisan beheersen. Een team waarin iedereen gedreven is en zich met hart en ziel voor de kwekerij en de producten inzetten. Extra bijzonder is het feit dat sommige teamleden al zeer langdurig werkzaam zijn bij dit bedrijf. Met elkaar hebben we jarenlange kennis en ervaring, daarom worden alle medewerkers niet voor niets ‘onze ambachtslieden’ genoemd.

Graag stellen we deze specialisten aan u voor.

TELER
Wilco Verhoeven
VERKOOP
Henk Blom
OPERATIONEEL MANAGER
Arjo Keijnemans
ADMINISTRATIE
Marina Verhoeven -
van Eeten
BEDRIJFSLEIDER
Arjan van Mil

UNIEK IS ONS VASTE TEAM
VOL BEVLOGEN MEDEWERKERS MET GROENE VINGERS

Het geheim van de smid

Geheimen zijn er om niet door te vertellen. Maar Artisan staat voor transparantie, waardoor we het geen enkel probleem vinden om meer over onze werkwijze te vertellen. Hoewel het telen in de fijne kneepjes van het vak zit, maken we ook gebruik van speciale plantbehandelingen. Zowel een ethyleenbescherming als een H2Obloom watersysteem ondersteunen de perfecte conditie van de Phalaenopsis. Dit betekent dat de orchideeën langer houdbaar zijn in de winkels en bij de consument thuis. Daarnaast zorgt ons innovatieve karakter ervoor door altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste teeltmogelijkheden en productontwikkelingen binnen ons genre Phalaenopsis.

H2OBloom

Een watersysteem waarmee een product, tijdens het gehele logisitieke proces als bij de consument, in volle glorie bloeit en groeit. Dat is H2Obloom. De transparante vaas met kliksysteem en waterreservoir wordt om de kweekpot van de Phalaenopsis bevestigd. Hierdoor zijn de planten 10 tot 14 dagen voorzien van water. Door middel van de capillaire werking van de stick in het waterreservoir kan de plant zoveel water opnemen als nodig. Het reservoir kan bijgevuld worden door zacht in de flexibele H2Obloom-vaas te knijpen en deze los te klikken van de kweekpot.

Dit watersysteem is op aanvraag beschikbaar bij alle bestellingen. Meer weten over H2Obloom en de werking?

Meer over H2OBloom

Certificering

Artisan hecht grote waarde aan duurzaamheid en is trots de certificaten MPS-ABC, MPS-Product Proof en MPS-GAP te mogen voeren. Met de A-status binnen het MPS-ABC certificaat kunnen we spreken van het meest milieuvriendelijke niveau binnen het bedrijf dat behaald kan worden. Dit certificaat is een unieke standaard in de wereld en is de meetlat die aantoont hoe duurzaam onze bedrijfsvoering is. Met het behalen van het certificaat MPS-Product Proof toont Artisan aan dat bepaalde werkzame stoffen ontbreken in onze sierteeltproducten. Deze aanvulling op het MPS-certificaat biedt naast de getoonde bedrijfszekerheid, ook een garantie voor onze producten. Voor de MPS-GAP kwalificatie zijn er verschillende eisen geformuleerd op het gebied van traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne, waar Artisan allen aan voldoet. Ook maakt het certificaat deel uit van MPS-Florimark Production: hét label voor duurzaamheid. Een mooie beloning op onze duurzame manier van produceren.

MET H2OBLOOM BLIJFT ONS PRODUCT GEDURENDE
HET LOGISTIEKE TRAJECT IN TOPCONDITIE